Et udspekuleret spind af livsfarligt bedrageri og hvidvaskning af millioner er blandt hovedingredienserne i den nye Afdeling Q-film, ’Marco Effekten’ – baseret på Jussi Adler-Olsens bestseller af samme navn. På rollelisten er bl.a. Ulrich Thomsen, Zaki Youssef, Sofie Torp, Anders ’Anden’ Matthesen, Henrik Noél Olesen og Thomas W. Gabrielson.

 

Misbrug af millioner af danske skattekroner, lyssky forretningsmetoder og korrupte sammensværgelser mellem finansverdenen og politikere har fyldt avisernes forsider de senere år, det er efterhånden blevet ”dagens Danmark”. Men det er også dele af plottet i den nervepirrende thriller ’Marco Effekten’, som får biografpremiere 21. januar 2021. Historien, som er baseret på Jussis verdensberømte krimiserie om Afdeling Q, betragtes som én af hans absolut mest spændende og vellykkede romaner med et udspekuleret og gennemtænkt plot om menneskelig grådighed og kold kynisk korruption.

 

Filmen udspiller sig i et københavnsk miljø, hvor lejemord, bedrageri og pengebegær i millionklassen åbenbarer sig, da den uortodokse vice kriminalkommissær Carl Mørck begynder at grave i en henlagt kriminalsag. For efter at man har pågrebet en udenlandsk dreng i et tog, finder man i hans lomme et pas, som tilhører en forsvunden dansk pædofilisigtet mand. Men hvordan er det havnet dér? Drengen nægter at tale trods Mørcks utraditionelle og bryske forhørsmetoder. Men snart begynder en serie af grusomme forbrydelser at ske. Og overraskende fører sporene til toppen af den politiske elite på Christiansborg og dybt ned i den danske, kriseramte finansverden.

 

Erfarne kræfter bag MARCO EFFEKTEN

’Marco Effekten’ får premiere 21. januar 2021, og det er den første af i alt seks film som er planlagt at blive produceret i løbet af de næste tolv år. Instruktionen er lagt i hænderne på den erfarne danske instruktør Martin Zandvliet, der bl.a. er kendt for de danske film ’Under sandet’ (2015), der sikrede ham en Oscarnominering og de prisbelønnede film ’Dirch’ (2011) og ’Applaus’ (2009).

 

Filmen er produceret af Mikael Rieks, Nordisk Film Production A/S med manuskript af hovedforfatter Anders August, medforfatter Thomas Porsager og Martin Zandvliet.

 

’Marco Effekten’ er produceret af Nordisk Film Production A/S, i en Co-Production med Nadcon Film & ZDF med støtte fra Det Danske Filminstitut v/Markedsordningen, Nordisk Film & TV Fond, YOUSEE, TV2 Danmark og Czech Republic State Cinematography Fund.