Jussis tre stand-alones har inspireret billedhugger: Tre thrillers blev til tre skulpturer

Vidste du, at Jussi har fået foreviget sine tre stand-alone thrillers i tre skulpturer?
I sommeren 2014 besøgte Jussi Adler-Olsen og hans kone Hanne billedhuggeren Michael Kirkegaard ved Barcelona. Her blev Jussi vældig begejstret for billedhuggerens værk, og det udmøntede sig i et spændende projekt:

”Ideen med at bruge sidste sætning fra hver roman som titel og udgangspunkt for alle tre skulpturer blev født ved Jussi og hans kones besøg i mit værksted og hjem udenfor Barcelona,” forklarer Michael Kirkegaard. ”For mange år siden udførte jeg en skulptur efter en historie af H.C. Andersen, og den forbindelse lavede jeg, til mig selv, en mindre skulptur efter sidste sætning i fortællingen.” Den ide var Jussi meget begejstret for, så han bestilte tre skulpturer baseret på den sidste sætning i hver af sine egne stand-alone thrillers.

”Det blev en lang varm og usædvanlig sommer begravet i disse bøgers verden, og mange tanker og valg gjort på mine daglige vandringer på bjergvejene.” fortæller billedkunstneren. ”Egentlig blev det 1½ års liv levet med disse romaner skabt af Jussi. Da den lille skulptur efter fortælling af H.C. Andersen idag befinder sig hos Jussi og Hanne, og da det var den, der startede det hele, besluttede jeg mig til at bruge grundmålet fra denne skulpturs sokkel på 35 x 25 cm som et af de gennemgående mål på alle de tre skulpturer til Jussi.”

Du kan se de tre skulpturer her, og kender du bøgerne, er det tydeligt at se, hvilke der hører til hvor. Og de tre sætninger er:

‘Hun takkede guderne, så inderligt og dybt.’ – Og hun takkede guderne
‘Du ved, hvor jeg er.’ – Washington Dekretet
‘Det var de sidste stråler i en doven dans for alfabethusets allersidste simulant.’ – Alfabethuset