Misbrug af millioner af danske skattekroner, lyssky forretningsmetoder og korrupte sammensværgelser mellem finansverdenen og politikere har fyldt avisernes forsider de senere år, det er efterhånden blevet ”dagens Danmark”. Men det er også dele af plottet i den nervepirrende thriller ’Marco Effekten’, som kommer i de danske biografer 27. maj. Den er baseret på Jussi Adler-Olsens bestseller af samme navn. På rollelisten er bl.a. Ulrich Thomsen, Zaki Youssef, Sofie Torp, Anders ’Anden’ Matthesen, Henrik Noél Olesen og Thomas W. Gabrielson. Filmen er produceret af Mikael Rieks, Nordisk Film Production A/S med manuskript af hovedforfatter Anders August, medforfatter Thomas Porsager og Martin Zandvliet.

’Marco Effekten’ er produceret af Nordisk Film Production A/S, i en Co-Production med Nadcon Film & ZDF med støtte fra Det Danske Filminstitut v/Markedsordningen, Nordisk Film & TV Fond, YOUSEE, TV2 Danmark og Czech Republic State Cinematography Fund.