31. maj 2017

Biografi om Jussi

Biografien Jussi viser hidtil ukendte sider af en af Danmarks mest succesfulde forfattere. Jussi Adler-Olsen er på få år blevet et velkendt navn i både Danmark og udlandet. Hans bøger om Carl Mørck og hans to medhjælpere Assad og Rose udkommer over hele kloden og har solgt i mere end 16 millioner eksemplarer. Serien er ved at blive filmatiseret, og når han ankommer til Tyskland, verdens vigtigste bogmarked, modtages han som en rockstjerne.

Men hvad kræver det at blive en international bestsellerforfatter? Har det en pris? Og hvorfra kommer evnen til at beskrive bestialske mord og menneskelig ondskab af en anden verden?

Det er på en og samme tid et danmarksbillede og historien om en dreng, der voksede op på tre forskellige sindssygehospitaler og blev venner med de patienter, som ikke var raske nok til at færdes i samfundet udenfor.

Biografien handler også om:

  • Romanernes tilblivelse.
  • At stå ansigt til ansigt med døden. Ikke bare én, men flere gange.
  • At være iværksætter og forretningsmand med sans for at gøre en god handel.
  • Kom med bag kulisserne til filmatiseringerne.
  • Stædighed, karriere, hårdt arbejde og en lille smule held.
  • At være stor i slaget og ikke være bange for at drømme stort.

Og så er det et portræt af en mand, som går hele vejen, hvis han kan komme til det. Hver gang.

Om forfatteren:

Jonas Langvad Nilsson (f. 1974) er uddannet journalist og har skrevet portrætter af en lang række danskere. Han har tidligere udgivet bøgerne Skurk (2005) om skuespilleren Torben Jensen og Amerikanske portrætter (2013), en fagbog om portrætjournalistik. Siden 2006 har han arbejdet på magasinet Euroman. I Jussi tegner han et nærgående portræt af manden bag bøgerne om Carl Mørck og Afdeling Q. Jonas Langvad Nilsson har i mere end fem år fulgt Jussi Adler-Olsen og har interviewet omkring 150 kilder rundt om hovedpersonen.