16. maj 2017

Flot hæder til Jussi

Jussi Adler-Olsen har netop fået en af de fineste udnævnelser herhjemme inden for håndværk, nemlig titlen som Æreshåndværker 2017.

Det skete tirsdag d. 16. maj ved en festlig og højtidelig ceremoni på Københavns Rådhus med deltagelse af H.M. Dronning Margrethe:

”Vi er meget stolte af, at kåre Jussi Adler-Olsen til Æreshåndværker. Gennem sine fortællinger har han åbnet verden og sat Danmark på landkortet. Jussi har i sit forfatterskab vist nogle af de evner og værdier, som også håndværkeren skal besidde; indlevelse, kundskab, vedholdende flid og faglig stolthed. Jussi har gennem årene ydet en indsats, der rækker langt ud over det sædvanlige – og det er det vi anerkender med denne hædersbevisning.”

Sådan siger Haandværkerforeningens formand Robert Sørensen om baggrunden for udnævnelsen af Jussi Adler-Olsen til Æreshåndværker 2017. Blandt de tidligere modtagere er Robert Jacobsen, Ghita Nørby, Piet Hein, Victor Borge og mange flere.

Ved ceremonien fik 77 nyudlærte håndværkere desuden overrakt Haandværkerforeningens sølv- eller bronzemedalje samt legater fra laug, virksomheder og fonde for 1 million kroner. Tillykke!

 

Foto: Grethe Lissner